Marineret sild med løgringe på rugbrødEn marineret sild med løgringe er en lækkrbidsken på et hvert frokostbord, men der er også mange sunde grunde til at spise sild.

8 sunde grunde til at spise sild

1. Hjernen

Adskillige undersøgelser har vist at omega-3 fedtsyrer i sild og andre fede fisk er afgørende for hjernen - både i forhold til hukommelse, risikoen for demens og Alzheimers og risikoen for depression.

En undersøgelse baseret på data fra 1.111 postmenopausale kvinder, som fik målt deres indhold af omega -3 fedtsyrer EPA og DHA i de røde blodlegemer, viste at kvinder med de højeste niveauer af omega-3 havde de største hjerner efter otte års testperiode..

Desuden var deres hippocampus-region i hjernen en 2,7 procent større. Hippocampus er forbundet med langtidshukommelse og stress, men har vist sig at svinde ind hos Alzheimers-patienter før der overhovedet ses nogle symptomer.

"Disse højere niveauer af fedtsyrer kan sikres gennem kost og brug af kosttilskud, og resultaterne tyder på, at effekten på hjernens størrelse svarer til at forsinke det normale alderstab af hjerneceller med et til to år," siger undersøgelsens forfatter dr. James V. Pottala fra University of South Dakota.