
8 sunde grunde til at spise ærter
{snippet pagead}
5. Forebygger hjertesygdomme
De mange antioxidant og anti-inflammatoriske forbindelser i ærter sikrer sunde blodkar. Åreforkalkning starter ved at blodkarrenes vægge påvirkes af kronisk inflammation og oxidativt stress. De relativ store mængder vitamin B1 (22 procent) B2 (8 procent), B3 (16 procent) og B6 (7 procent) samt folat (12 procent) reducerer homocystein, som er en risikofaktor for hjertesygdom. Tallene i procent er andelen af den anbefalede daglige dosis.
6. Undgå forstoppelse
Det høje fiberindhold i ærter er vigtigt for tarmene og foirhindrer forstoppelse. 100 gram ærter indeholder 6 gram fiber. Kvinder bør spise omkring 25 gram fiber dagligt, mens mænd skal op på omkring 35 gram.
7. Sunde knogler
Ærter har et højt indhold af K-vitamin svarende til 75 procent af den anbefalede daglige dosis. K-vitamin er vigtigt for at forankre calcium i knoglerne og kan dermed forebygge knogleskørhed. Også B-vitaminer medvirker til at forebygge knogleskørhed ved at reducere homocystein, der har vist sig at øge risikoen for knogleskørhed.
8. Reducerer dårligt kolesterol
Niacin (B3-vitamin) i ærter hjælper med at reducere produktionen af triglycerider og det dårlige kolesterol (LDL) og sikrer mere af det gode kolesterol HDL.
{snippet pagead}
- 1
- 2
antioxidanter, knogleskørhed, forstoppelse, kolesterol, inflammation, ærter