
7 sunde grunde til at spise kidney bønner
Forhindrer diabetes
Røde kidneybønner har et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder at deres indhold af kulhydrater kun langsomt får blodsukkeret til at stige, hvilket er vigtigt for alle, men især for diabetikere. Selv om de indeholder 23 procent kulhydrater er cirka en fjerdedel (6 gram/100 gram) kostfibre, der medvirker til at sikre en større mæthed. Dertil kommer at røde kidneybønner har et højt indhold af de to aminosyrer, der regulerer insulin-indholdet - arginin og leucin.
Reducerer kræftrisiko
Spiser du bælgfrugter mindst tre gange om ugen har du ifølge en undersøgelse fra Loma Linda University i 2011 en 33 procent mindre risiko for tarmpolypper, der menes at være forstadie til tarmkræft.
Flere andre undersøgelser tyder på at bælgfrugter i almindelighed reducerer risikoen for flere kræftsygdomme. En gennem af tidligere studier, lavet af Oslo Universitet i 2009, viste at risikoen for især kræft i fordøjelsessystemet blev reduceret.
Slanker
Indholdet af proteiner på 9 procent svarer til indholdet i skyr, der er blevet fast ingrediens i mange slankekure. Derudover betyder det høje fiberindhold med især opløselige fibre en større mæthedsfornemmelse fordi de opløselige fibre optager en masse plads i maven.
Styrker immunforsvaret
En undersøgelse, der i 2007 testede over 100 frugter, grøntsager og andre fødevarer for deres indhold af antioxidanter, kårede bønner til en sikker vinder med det højeste indhold.
Antioxidanter styrke vores immunsystem og beskytte det mod de skadelige virkninger af frie radikaler ved at fjerne dem og begrænse skaderne fra dem.
- 1
- 2