Søg på Klog Kost

Granatæblejuice har vist effekter i såvel forebyggelse og behandling af en række lidelser og sygdomme.Granatæblejuice har vist effekter i såvel forebyggelse og behandling af en række lidelser og sygdomme.

11 sunde grunde til at drikke granatæblejuice

Juice eller saft lavet af granatæbler er i de sidste år blevet en populær drik til forebyggelse af en række lidelser og sygdomme.

Spørgsmålet er om der er dokumentation for løfterne om frugtens sundhedseffekter. En gennemgang af en række undersøgelser tyder på at der er basis for at drikke saft fra frugten for at opnå et bedre helbred, men oftest er undersøgelserne baseret på museforsøg, så de skal tages med forbehold.

Her kan du læse 11 sunde grunde til at drikke granatæblejuice:

1. Øger testosteron-niveauet

Et nyt studie fra Queen Margaret University i Edinburgh offentliggjort i 2012 i Endocrine Abstracts viste at granatæble juice øger spyttets testosteronniveau med gennemsnitligt 24 procent og forbedrer humør og velvære hos både raske mænd og kvinder. Lave testeron-niveauer kan påvirke potensen, så et glas granatæblejuice kan måske også styrke lysten.

Læs undersøgelsen her

2. Bekæmper bryskræft

Studier i Israel viser, at granatæble juice ødelægger brystkræftceller mens raske celler ikke berøres. Det kan også forhindre brystkræftceller fra at sprede sig.

Et nyere amerikansk studie viser at granatæblejuice også forebygger østrogen-relateret brystkræft.

Læs undersøgelse her

3. Forebyggelse af lungekræft

Studier i mus fra bl.a. University of Wisconsin i 2007 viser, at granatæblejuice kan hæmme udviklingen af lungekræft.

Læs undersøgelserne her og her

4. Bremser prostatakræft

Studier af mus på University of California School of Medicine viste i 2005 at granatæblejuice kan bremse udviklingen af prostatakræft hos mus. Et senere studie sammesteds fra viste i 2009 at prostatakræftceller fra mennesker begik selvmord (apoptosis) eller stoppede med at dele sig, hvis de blev påvirket af et stærkt ekstrakt af granatæbler.

Læs undersøgelserne her og her

I en undersøgelse af 50 mænd, der havde gennemgået behandling for prostatakræft, medførte 250 ml granatæblejuice om dagen at prostata-specifikt antigen (PSA) forblev stabilt i meget længere tid. Fordoblingstiden steg fra 15 måneder til 54 måneder. PSA er forhøjet hos patienter med prostatakræft, så jo længere tid PSA-tallet er lavt, jo længere tid går der før der er behov for yderligere behandling såsom kemoterapi eller hormonbehandling.

Læs undersøgelsen her

5. Beskytter nyfødtes hjerner

Mødre, der drikker granatæblejuice, reducerer tabet af hjernevæv med over 60 procent hos museunger, der var blevet ramt af iltmangel under og efter fødslen. Disse resultater viser, at den gravides indtag af granatæblejuice er neurobeskyttende for barnets hjerne.

Læs undersøgelsen her

Læs de øvrige seks sunde grunde til at drikke granatæblejuice på side 2

  • 1
  • 2