Skip to main content
logo for klog kost
Grøn te er fulde sunde polyfenoler, der påvirker mange dele af din krop på en posiiv måde.

7 sunde grunde til at drikke grøn te

Grøn te er blevet særligt populært i de sidste årtier efter at flere og flere undersøgelser har bekræftet gammel kinesisk opfattelse af drikkens helende virkninger.

{snippet start}

Te er jo lavet af blade fra tebuske, der i første omgang tørres i et døgns tid for at reducere vandindholdet med 60-70 procent. Derefter rulles eller hakkes tebladene, så de ødelægges, hvorved de frigiver enzymer, som oxiderer bladene. I denne proces skifter bladene farve fra grøn over gyldenbrun til sort. Mens sort te er fuldstændig oxideret er oolong te kun oxideret 30-60 procent.

Især grøn te indeholder mange antioxidanter, mellem 30 og 40 procent af vand-udtrækkelige polyfenoler, mens sort te indeholder mellem 3 og 10 procent. Oolong te har et polyfenol-indhold et sted mellem grøn og sort te.

De fire primære polyfenoler i friske teblade er epigallocatechingallat (EGCG), epigallaokatekin, epikatekingallat og epicatechin, hvor især den første menes at være ansvarlig for mange af de helbredende virkninger.

grøn te, EGCG, epigallaokatekin, kræft, blodtryk