Søg på Klog Kost

Grøn te er fulde sunde polyfenoler, der påvirker mange dele af din krop på en posiiv måde.Grøn te er fulde sunde polyfenoler, der påvirker mange dele af din krop på en posiiv måde.

7 sunde grunde til at drikke grøn te

Grøn te er blevet særligt populært i de sidste årtier efter at flere og flere undersøgelser har bekræftet gammel kinesisk opfattelse af drikkens helende virkninger.

 

Te er jo lavet af blade fra tebuske, der i første omgang tørres i et døgns tid for at reducere vandindholdet med 60-70 procent. Derefter rulles eller hakkes tebladene, så de ødelægges, hvorved de frigiver enzymer, som oxiderer bladene. I denne proces skifter bladene farve fra grøn over gyldenbrun til sort. Mens sort te er fuldstændig oxideret er oolong te kun oxideret 30-60 procent.

Især grøn te indeholder mange antioxidanter, mellem 30 og 40 procent af vand-udtrækkelige polyfenoler, mens sort te indeholder mellem 3 og 10 procent. Oolong te har et polyfenol-indhold et sted mellem grøn og sort te.

De fire primære polyfenoler i friske teblade er epigallocatechingallat (EGCG), epigallaokatekin, epikatekingallat og epicatechin, hvor især den første menes at være ansvarlig for mange af de helbredende virkninger.

Tags: grøn te, EGCG, epigallaokatekin, kræft, blodtryk