Skip to main content
logo for klog kost
Et enkelt glas vin kan få dig til at fremstå mere tiltrækkende - formentlig fordi du ser sundere ud.

Drik et glas vin og bliv mere attraktiv

Vil du gerne virke mere attraktiv, så skal du måske drikke et glas vin. Det giver dig nemlig en glød, som tiltrækker andre.

{snippet start}

Det viser i hvert fald forsøg fra University of Bristol, hvor forskere har bedt deltagere om at vurdere billeder af andre deltagere før og efter at de havde drukket et glas vin.

Professor Marcus Munafò fra Bristol School of Experimental Psychology bad 40 heteroseksuelle mænd og kvinder om at bedømme personer, som de blev præsenteret billeder af. De afbillede personer var først fotograferet ædru og derefter fotograferet efter at de havde drukket hhv. 250 ml og 500 ml vin - svarende til et eller to meget store glas.

Fotografier af personer, som havde indtaget hvad der svarer til et enkelt glas blev vurderet som mere attraktive end fotografier af ædru personer. Men dette var ikke tilfældet for fotografier af personer, som havde indtaget mere end hvad der svarer til et glas.

Forskerne mener, at udvidelse af blodårer pga. alkohol kan medføre rødme i ansigtet, der opfattes som sund og attraktiv. Lave doser af alkohol kan også resultere i et bedre humør, som viser sig svagt i smilet og muskelafslapning.

At forstå de mekanismer, der ligger til grund for alkohols påvirkning af den sociale adfærd, herunder faktorer, som kan påvirke sandsynligheden for at engagere sig i risikobetonet seksuel adfærd, er vigtig for at kunne lave sundhedskampagner, siger forskerne.

rødvin, blodårer, rødme