10 vigtige grunde til at spise middelhavskost

9. Hjernen

En undersøgelse fra universtitetet i Athen i Grækenland i 2007 viste at jo mere 17.478 deltagere spiste middelhavskost, desto mindre var deres risiko for demens og kognitiv svækkelse.

Risikoen for de deltagere, der  mest fulgte middelhavsdiæten var 13 procent lavere end for de deltagere, der mindst fulgte den.

En væsentlig årsag til den reducerede risiko kan være færre små blodpropper i hjernen, der hver for sig ikke giver anledning til forstyrrelse, men på lang sigt tilsammen reducerer hjernens funktion.

En undersøgelse fra Columbia University, New York i 2006 viste, at de deltagere, der i højeste grad fulgte en middelhavsdiæt havde en op til 40 procent lavere risiko for at udvikle Alzheimers.

Undersøgelser har vist at en af de væsentligste ingredienser i middelhavskosten, olivenolie, indeholder en fenol med navnet oleocanthal , der bremser Alzheimers.

Tags: olivenolie, fisk, middelhavskost, nødder, bælgfrugter