10 vigtige grunde til at spise middelhavskost

7. Podagra

Risikoen for at udvikle urinsyregigt, podagra, kronisk nyresygdom og en række andre sygdomme er også meget mindre hvis man spiser en middelhavsdiæt.

Det viser en spansk undersøgelse fra 2013 af sammenhængen mellem mad og risikoen for at udvikle hyperurikæmi (forhøjede mængder urinsyre i blodet).

Ifølge undersøgelsen medfører en middelhavskost en lavere risiko for hyperurikæmi, defineret som en  urinsyre koncentration højere end 7mg/dl hos mænd og højere end 6mg/dl hos kvinder.

Den fem-årige undersøgelse fulgte 7.447 deltagere over 55 år, og viste, at deltagere, der skiftede til en Middelhavskost havde en markant mindre risiko for podagra, selvom de ikke tabte sig eller dyrkede ekstra motion.

Især bælgfrugter og sofrito sovs (tomat, hvidløg, løg og peberfrugt i olivenolie) reducerede forekomsten af hyperurikæmi.

Tags: olivenolie, fisk, middelhavskost, nødder, bælgfrugter