10 vigtige grunde til at spise middelhavskost

5. Diabetes

Middelhavskosten suppleret med olivenolie eller nødder kan reducere din risiko for at udvikle diabetes 2  - uden at du behøver at tabe dig.

Overvægt er ellers en alvorlig risiko for diabetes 2, så de spanske forskere fra Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición i Madrid udvalgte 3.541 overvægtige mænd og kvinder uden diabetes i alderen 55 til 80 -år, der havde en høj risiko for hjertesygdom - en tilstand, der er kendt for at være en risikofaktor i forbindelse med diabetes 2.

Deltagerne blev delt op i tre grupper, som enten skulle spise fedtfattigt, eller en middelhavskost suppleret med enten 50 ml ekstra olivenolie eller en håndfuld nødder dagligt.

Efter fire år konstaterede forskerne, at 273 deltagere havde udviklet diabetes. Af disse var 101 fra gruppen, der spiste fedtfattigt, mens 80 var fra gruppen, som supplerede middelhavskosten med ekstra jomfru olivenolie og 92 var fra gruppen, som supplerede middelhavskosten med ekstra nødder.

Tags: olivenolie, fisk, middelhavskost, nødder, bælgfrugter