Skip to main content
logo for klog kost

Zink

 Indhold af zink i udvalgte fødevarer 

Kilde: Fødevaredatabasen DTU
Fødevare Zink-indhold mg/100 gram
Østers, rå 84,4
Hvedekim, rå 17,8
Krabbekløer, konserves 11,9
Krabbekløer, rå 11,9
Birkes, frø 10,2
Cacao, pulver 10,1
Gær, tørret  8,0
Sesamfrø, hele, tørrede  7,75
Hørfrø, rå  7,75
Sesamfrø, afskallede  7,75
Hvedeklid  7,7
Lucerne, alfalfa, frø  6,9
Lever, svin, rå  6,78
Hjerte, høne (kylling), råt  6,59
Pinjefrø, tørrede  6,45
Oksekød, mellemskært, råt  5,8
Cashewnød, tørristet  5,60
Krabbe, kogt  5,5
Spegepølse, oksekød  5,50
Cashewnød, olieristet  5,35
Oksekød, skank (osso-buco), rå  5,3
Æg, hele, tørret  5,28
Danablu 50+  5,1
Daddel, tørret  5,1
Mycella, 50+  5,1
Danablu 60+  5,1
Ost, blå- og hvidskimmel, 70+  5,1
Pecannød, tørristet  5,07
Sojamel  5
Havarti, 30+  5,0
Æg, blomme, tørret  4,93
Sprængt nakke, svinekød  4,9
Oksekød, uspec., magert, råt  4,8
Skummetmælkspulver  4,7
Koriander, frø  4,70
Oksekød, inderlår uden kappe, rå  4,7
Hestekød, råt  4,61
Hummer, rå  4,6
Oksekød, klump uden kappe, rå  4,6
Oksekød, tyndbov + mellembov, rå  4,6
Oksekød, uspec., middelfedt, råt  4,6
Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå  4,6
Jomfruhummer, rå  4,6
Pecannød, tørret  4,53
Oksekød, inderlår med kappe, rå  4,5
Ost, fast, 30+, alle typer  4,5
Mozzarella, 30+  4,5
Oksekød, yderlår, råt  4,5
Oksekød, lårtunge, rå  4,5
Maribo, 30+  4,5
Samsø, 30+  4,5
Bagegær, presset, rå  4,5
Pecannød, olieristet  4,47
Oksekød, tykkam, rå  4,4
Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå  4,4
Danbo, 30+  4,4
Oksekød, culotte, rå  4,3
Oksekød, tyndsteg med mørbrad, rå  4,3
Kalvekød, magert, råt  4,3
Torsk, rogn, røget  4,3
Oksekød, tyndstegsfilet med fedtkant, rå  4,3
Paranød  4,2
Kalvekød, middelfedt, råt  4,2
Oksekød, højrebsfilet med kappe, rå  4,2
Oksekød, hakket, råt  4,2
Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt  4,15
Spædbørnsmad, modermælkserstatning, højt jernindhold, pulver  4,05
Karry, pulver  4,05
Ost, fast, 20+, alle typer  4,0
Ost, fast, 40+, alle typer  4,0
Ost, fast, 45+, alle typer  4,0
Cheddar, 50+  4,0
Havarti, 45+  4,0
St. Paulin, 50+  4,0
Fontina, 50+  4,0
Mozzarella, 45+  4,0
Esrom, 45+  4,0