Selen
Indhold af selen i udvalgte fødevarer.
Fødevare | µg/100 g |
Kilde: Fødevaredatabasen DTU | |
Svinenyre | 182 |
Kippers i olie, konserves | 140 |
Andelever | 124 |
Kalvenyre | 120 |
Paranødder | 103 |
Lucerne, alfalfa, frø | 90 |
Krabbekløer | 82,0 |
Rødtunge | 75,3 |
Tun i olie | 68 |
Torskelever, konserves | 63,5 |
Gåselever | 61,0 |
Leverpølse | 58,0 |
Havkat | 57,5 |
Musling, konserves | 57,2 |
Rødfisk | 56,3 |
Solsikkefrø, afskallede, tørrede | 56 |
Jomfruhummer | 55,0 |
Torskerogn, konserves | 52 |
Stenbiderrogn | 52 |
Kyllingelever | 50,5 |
Østers | 49,2 |
Svinelever | 47,6 |
Kuller | 44,5 |
Hummer, kogt | 38,1 |
Sej, filet, dybfrost | 32,4 |
Høstsild | 32,3 |
Laks | 32,2 |
Sild | 32,1 |
Makrel, røget | 31,9 |
Makrel i tomat, konserves | 31,9 |
Krabbekløer, konserves | 31,0 |
Hornfisk | 30,9 |
Hellefisk, røget | 30,5 |
Æg, blomme, rå | 30 |
Kalvelever | 30,0 |
Hvilling | 29,8 |
Sild, røget | 29 |
Rødspætte | 28,9 |
Torskefilet | 28,7 |
Hørfrø | 28 |
Ål, røget | 26,3 |
Laks, røget | 26 |
Sesamfrø, afskallede | 24,4 |
Sesamfrø, hele, tørrede | 24,4 |
Æg, hele, rå | 23,3 |
Reje, dybfrost | 22,3 |
Spegesild | 22 |
Boghvedegryn, rå | 20 |
Rødspætte, filet, paneret, dybfrost | 20 |
Sildepostej | 20 |
Leverpostej | 19,2 |
Sild, marineret | 19 |