To skiver ost kan redde dig fra diabetes

Ost kan reducere risikoen foat udvikle diabetes 2 med 12 procent.To skiver ost om dagen kan reducere din risiko for at udvikle diabetes 2.

Ost har ellers i mange år været bandlyst i mange diæter på grund af fedtindholdet, men nu viser et stort europæisk studie, at ost faktisk kan forebygge diabetes 2.

Forskere fra Storbritannien, Spanien, Italien og Holland fulgte kostvanerne hos ikke færre end 12.403 europæere med type 2 diabetes og hos 16.835 raske indbyggere fra i alt otte lande. De var især optaget af deltagernes forbrug af mejerivarer.

Undersøgelsen der netop er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition, viser at de deltagere der spiste to skiver ost dagligt, havde en 12 procent mindre risiko for at udvikle diabetes 2.

Det samme gælder ifølge undersøgelsen, hvis man spiser et bæger yoghurt dagligt.

Øvrige mejeriprodukter syntes til gengæld ikke at have nogen effekt på diabetes-risikoen - hverken posisitivt eller negativt.

Ifælge diætisten Tzabia Siegel giver undersøgelsen god mening selv om resultatet kan overraske mange.

- Når du spiser fedt, begrænser du din optagelse af sukker, siger hun, men understreger samtidig at der er stor forskel på ost. Noget ost indeholder flere sunde fedtsyrer som omega-3 end andre, hvilket blandt andet kan skyldes at køer græsser frit.