Skip to main content
logo for klog kost

10 madvarer der mister smag i køleskabet

Brød

Hold også brødet væk fra køleskabet, medmindre du foretrækker det tørt og kedeligt. Både Schulstad og Kohberg anbefaler at opbevare deres rugbrød ved en stuetemperatur på omkring 20 grader i de første 5-6 dage, hvis det er købt tæt på på produktionsdato. Opbevar det helst i den perforerede indpakning, da en tætlukkende pose får brødet til at mugne.

Hvedebrød bør heller ikke i køleskab.

Årsagen er at vandmolekylerne i brødet efterhånden løsriver sig fra stivelsesmolekylerne, som begynder at tage deres oprindelige form og hærde igen. Den kølige temperaturer i køleskabet får denne proces til at accelere omkring seks gange så hurtigt som ved rumtemperatur.

{snippet pagead}

Bananer

Når bananer først er modnede, så hold dem ude af køleskabet. De bliver hurtigt misfarvede og mister smagen. Prøv dog at finde et køligt sted med en temperatur omkring 12 grader, der sikrer at de holder sig optimalt. Det samme gælder mango, melon og andre tropiske frugter.

Olivenolie

Hvis du har en gang har prøvet at stille olivenolie i køleskabet, så ved du at det er en dårlig ide. Olien hærdner til en smørlignende konsistens, der kan være svær at få ud af flasken. Ekstra jomfru olivenolie mister desuden smag i køleskabet, hvilket dog ikke er tilfældet for andre typer olivenolie. Opbevar helst olivenolie ved 12-14 grader et mørkt sted.

Kaffe

Kaffebønner i køleskabet er en rigtig dårlig ide. De vil ikke bare miste deres egen smag på grund af fugt, men også optage smag fra skabets øvrige fødevarer. Selv om bønner kan være dekorative fremme i køkkenet er den bedste måde at opbevare bønnerne at hælde dem i et lufttæt glas og stille dem et mørkt sted med en rumtemperatur på omkring 18-20 grader.

Honning

Honning risikerer at krystallisere i køleskabet og det er faktisk unødvendigt, da honning stort set holder for evigt, hvis du bare sørger for at det er opbevaret i et lufttæt glas og ikke kontaminerer det når du tager fra glasset.

{snippet pagead}