Selen

 Indhold af selen i udvalgte fødevarer.

Fødevare µg/100 g
Kilde: Fødevaredatabasen DTU  
Svinenyre 182
Kippers i olie, konserves     140
Andelever     124
Kalvenyre     120
Paranødder     103
Lucerne, alfalfa, frø      90
Krabbekløer      82,0
Rødtunge      75,3
Tun i olie      68
Torskelever, konserves      63,5
Gåselever      61,0
Leverpølse      58,0
Havkat      57,5
Musling, konserves      57,2
Rødfisk      56,3
Solsikkefrø, afskallede, tørrede      56
Jomfruhummer      55,0
Torskerogn, konserves      52
Stenbiderrogn      52
Kyllingelever      50,5
Østers      49,2
Svinelever      47,6
Kuller      44,5
Hummer, kogt      38,1
Sej, filet, dybfrost      32,4
Høstsild      32,3
Laks      32,2
Sild      32,1
Makrel, røget      31,9
Makrel i tomat, konserves      31,9
Krabbekløer, konserves      31,0
Hornfisk      30,9
Hellefisk, røget      30,5
Æg, blomme, rå      30
Kalvelever      30,0
Hvilling      29,8
Sild, røget      29
Rødspætte      28,9
Torskefilet      28,7
Hørfrø      28
Ål, røget      26,3
Laks, røget      26
Sesamfrø, afskallede      24,4
Sesamfrø, hele, tørrede      24,4
Æg, hele, rå      23,3
Reje, dybfrost      22,3
Spegesild      22
Boghvedegryn, rå      20
Rødspætte, filet, paneret, dybfrost      20
Sildepostej      20
Leverpostej      19,2
Sild, marineret      19