Fenylalanin

Indhold af Fenylalanin i milligram per 100 gram for udvalgte fødevarer
Fødevare mg/100g
Sojabønner 1770
Parmesan, 32+ 1740
Jordnødder 1670
Sesamfrø, afskallede 1540
Ost, fast, 30+ 1480
Mungbønner 1450
Linser 1380
Flæskesvær 1370
Smelteost, 30+ 1370
Hørfrø 1320
Mandler 1230
Kikærter 1180
Pistacienødder 1170
Hvide bønner 1160
Skinke, røget 1140
Sesamfrø 1100
Tun 1100
Rejer 1040
Tun, konserves 1010
Muslinger, kogt 990
Sardin, konserves 980
Gås 950
Fasan 940
Brune bønner 940
Gule ærter 920
Kylling, grillstegt 900
Oksekød 870
Laks, røget 860
Kalkun 810
Helleflynder 790
Jomfruhummer 780
Cashewnødder 780
And 760
Kakaopulver 760
Havregryn 750
Hummer, kogt 750
Laks 740
Høstsild 740
Spaghetti, fuldkorns 740
Kylling 740
Svinekød, 10 % fedt 740
Valnødder 730
Makrel 730
Ål 730
Muslinger, konserves 710
Æg 710
Hasselnød 700
Sild 700
Kylling 690
Pasta 690
Paranød 670
Rødspætte 670
Hvedeklid 670
Fennikel, frø 660